-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Mine countermeasure vessels Operational Sea Training

De Mine countermeasure vessels Operational Sea Training

De Mine countermeasure vessels Operational Sea Training (MOST) is een trainingseenheid voor mijnenbestrijdingsvaartuigen in Zeebrugge. Hier kunnen de bemanningen een wapentraining doorlopen of de veiligheid aan boord evalueren en verbeteren. De MOST test vooral Nederlandse en Belgische schepen, maar ook van andere NAVO-landen. In realistische omstandigheden leren ze hen alle vaardigheden aan om efficiënt en veilig operaties te kunnen uitvoeren.

Recente artikels

Litouwse mijnenjager traint in Zeebrugge

De Litouwse mijnenjager Kuršis heeft in Zeebrugge twee weken training gevolgd om zich klaar te stomen voor NAVO-operaties. De week van 6 November stonden er losse oefeningen op het programma. De tweede week begon het echte werk met een tsunami aan oefeningen en een fictieve opname in een NAVO-eskader.

The next generation of mine counter measure, pionier in prospectie

Op initiatief van de Belgische Defensie demonstreerden vier firma's in september tijdens de Mine Countermeasure (MCM) Trials hun onbemande mijnenbestrijdingssystemen. Binnen tien jaar zal de huidige mijnenbestrijdingscapaciteit van de Belgische marine het einde van haar levenscyclus bereiken.

MOST krijgt een nieuwe commandant

Op vrijdag 8 juli kreeg de Mine Countermeasure vessels operational sea training (MOST) zowel een nieuw hoofd (HMOST) als een nieuwe Korpscommandant.

De Vlaardingen weer op de schoolbanken

De bemanning van de Nederlandse mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen volgt op dit moment een intensieve cursus in de marinebasis van Zeebrugge. De MOST, het Belgisch-Nederlandse trainingscentrum voor mijnenbestrijding op zee, bereidt hen gedurende drie weken voor op hun deelname aan de NATO Response Force (NRF) in 2016.

25 jaar trainen van mijnenjagers

Het Belgisch-Nederlandse trainingscentrum voor mijnenjagers MOST (Mine countermeasures vessels Operational Sea Training) bestaat 25 jaar. Om die verjaardag luister bij te zetten hield het op 20 augustus een plechtigheid aan boord van het Belgisch commandoschip Godetia.