-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Competentiecentrum Luchtcomponent

Competentiecentrum Luchtcomponent

Het Competentiecentrum Luchtcomponent (CC Air) is een opleidingscentrum met ongeveer 200 medewerkers, gebaseerd in Bevekom maar met diensten in Goetsenhoven en Oud-Heverlee.

In Bevekom vindt de basisopleiding plaats voor het vliegend en niet-vliegend personeel, plus de basisopleiding voor piloten. In Goetsenhoven bevinden zich de Luchtcadetten en in Oud-Heverlee de militaire waakhonden en hondenmeesters van de Intermachten Kynologische Eenheid.

Het CC Air plant en organiseert de gespecialiseerde opleiding van het personeel van de Luchtcomponent zodat zij de nodige vakkennis hebben om hun opdrachten uit te voeren.

De eenheid stuurt en controleert ook de opleidingen die de Belgische piloten volgen in Frankrijk. In Cazaux volgen Belgische militairen hun opleiding tot jachtpiloot, in Dax tot helikopterpiloot en in Avord tot transportpiloot.

Recente artikels

Frankrijk erkent Belgische militaire luchtvaarttechnici

Tijdens de Le Bourget International Paris Air Show heeft Frankrijk de Belgische militaire luchtwaardigheid of airworthiness erkend. Dat duidt aan hoe geschikt een luchtvaartuig is om veilig te vliegen.

Vuurdoop voor militaire honden

Defensie zet niet alleen militairen, maar ook honden in voor uiteenlopende opdrachten. Op een schietstand van het militaire domein van Leopoldsburg trotseerden op 17 januari enkele honden en hun meesters het gure weer voor een nieuwe training.

Mobiele en solide bescherming voor de Luchtcomponent

Met de beveiliging van een C-130 hebben de air commando’s op 31 augustus hun cursus Air Mobile Protection Team (AMPT) beëindigd. Die dag beschermden ze het toestel tijdens zijn opdrachten. Ze werkten daarbij nauw samen met de bemanning en begeleidden ook enkele onrustige passagiers.

Eén voor allen, allen voor één

In het Competentiecentrum Rollend Materieel en Bewapening (CC R&A) in Rocourt werken militairen met erg veelzijdige competenties. Onder hen, een enthousiaste en boeiende draaier-frezer.

Toekenning peter aan promotie toekomstige piloten

Dit jaar heeft het Competentiecentrum van de Luchtcomponent (CC Air) aan de 'Promotie Piloten 14' de naam 'Generaal-majoor vlieger Robert Desmet' toegekend. Die toekenning van de promotiepeter vond op woensdag 26 november plaats in het Huis der Vleugels in Brussel, in aanwezigheid van de kleinkinderen van de overleden generaal.