-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bataljon Ardense Jagers

Bataljon Ardense Jagers

Het Bataljon Ardense Jagers in Marche-en-Famenne telt 450 militairen. Het is een operationele infanterie-eenheid van de Gemotoriseerde Brigade.

De Ardense Jagers bewaken de veiligheid van het grondgebied en verlenen hulp bij rampen. Wereldwijd nemen ze ook deel aan VN- of NAVO-operaties.

Voor die taak beschikt het bataljon over: 

  • individuele en collectieve wapens, ook voor scherpschutters
  • lichte en gepantserde voertuigen
  • dag- en nachtzichtapparatuur
  • diverse communicatiemiddelen

Het Bataljon Ardense Jagers hanteert de leuze Resiste et mords (Houd stand en bijt).

Recente artikels

De vijand in je jaszak

In Erezée in de provincie Luxemburg vond op 14 februari 2020 een oefening plaats die conventionele tactieken en cyberverdediging combineerde. Het doel was om soldaten ervan bewust te maken dat hun smartphone een operatie kan doen mislukken.

53ste editie van de EMHV is begonnen

Dit jaar vindt de Europese Mars van de Herdenking en de Vriendschap (EMHV of in het Frans MESA) plaats van 25 tot 28 juni. Een kans voor Defensie om langs het traject de bevolking te ontmoeten en zijn organisatorisch talent te tonen, in samenwerking met gemeenten en verenigingen.

Internationale inzet in Estland

Enkele weken voor hun terugkeer naar België voeren de militairen van het detachement enhanced Forward Presence (eFP) 19-01 nog volop manoeuvres uit. Begin mei nemen ze deel aan Spring Storm, een NAVO-oefening met een erg internationale insteek.

Amerikaanse ambassadeur bezoekt Estland

Onze militairen in Estland hebben op woensdag 10 april bezoek gekregen van generaal-majoor Johan Peeters, stafchef Operaties en Training, en VS-ambassadeur Ronald J. Gidwitz.

Koning Filip bezoekt troepen in Estland

Koning Filip heeft op 2 april de Belgische troepen in Estland bezocht. Een 260-tal Belgische militairen, de meesten van het Bataljon Ardense Jagers, nemen er sinds midden januari deel aan de NAVO-operatie enhanced Forward Presence (eFP). Onder Brits commando en samen met de 1 Estse infanteriebrigade vormen ze een battle group die de NAVO's oostelijke grens versterkt.