-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bataljon Ardense Jagers

Bataljon Ardense Jagers

Het Bataljon Ardense Jagers in Marche-en-Famenne telt 450 militairen. Het is een operationele infanterie-eenheid van de Medium Brigade.

De Ardense Jagers bewaken de veiligheid van het grondgebied en verlenen hulp bij rampen. Wereldwijd nemen ze ook deel aan VN- of NAVO-operaties.

Voor die taak beschikt het bataljon over: 

  • individuele en collectieve wapens, ook voor scherpschutters
  • lichte en gepantserde voertuigen
  • dag- en nachtzichtapparatuur
  • diverse communicatiemiddelen

Het Bataljon Ardense Jagers hanteert de leuze Resiste et mords (Houd stand en bijt).

Recente artikels

Belgen schitteren op MilFitCup

Op 16 en 17 mei stond in het Duitse Warendorf de derde editie van de Military Fitness Cup (MilFitCup) op het programma. Voor het eerst stelde de Duitse krijgsmacht die competitie ook open voor buitenlandse deelnemers. Een uitnodiging waar Defensie graag op inging.

Ardense Jagers gaan in de aanval

Het Bataljon Ardense Jagers neemt sinds 21 april 2018 deel aan een grootschalige oefening. Hiermee bereidt het personeel zich voor om als bataljon stand-by te staan voor de Europese Unie. Op woensdag 2 en donderdag 3 mei bereikt de oefening haar orgelpunt.

51ste MESA

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 juni vindt de Europese Mars voor de Herdenking en de Vriendschap opnieuw plaats, beter bekend als de MESA (Marche européenne du Souvenir et de l'Amitié). Het Bataljon Ardense Jagers verzorgt al voor de 51e keer de organisatie van deze vierdaagse wandeltocht door de Ardennen.

Ardense Jagers oefenen in Duitsland

Na een week trainen en schieten in Lehnin, is het Bataljon Ardense Jagers van 6 tot 12 mei 2017 op bivak in het Duitse kamp van Altengrabow.

Bataljon Ardense Jagers op oefening in het kamp van Lehnin

Tussen 28 Apr en 5 mei 2017 is het Bataljon Ardense Jagers op oefening in het kamp van Lehnin, op 50 Km ten zuiden van Berlin.