-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

A958 Zenobe Gramme

A958 Zenobe Gramme

De A958 Zenobe Gramme is het enige zeilschip van de marine en doet dienst als

school- en trainingsschip voor officieren en onderofficieren. Daarnaast schepen elke zomer zo’n dertig jongeren in voor een zeilkamp.

De bemanning bestaat uit een officier, drie onderofficieren, drie matrozen en tien leerlingen. De leuze van het schip luidt: Quarendo invenies (Wie zoekt die vindt).

Recente artikels

225.000 bezoekers op Oostende voor Anker

Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen mocht Oostende voor Anker gespreid over vier dagen 225.000 bezoekers ontvangen . De bezoekers konden toch op drie van de vier dagen genieten van een stralende zon, 142 klassieke schepen en meer dan honderd optredens en stands.

Een nieuwe skipper voor het marinezeilschip A958 Zénobe Gramme

Op vrijdag 15 december werd de nieuwe commandant van de Zénobe Gramme, luitenant-ter-Zee Yves Philips, aangesteld gedurende een militaire plechtigheid op de Marinebasis van Zeebrugge door kapitein-ter-zee Tanguy Botman, directeur Marineoperaties.

Jongeren proeven van de marine

De Zénobe Gramme, het opleidingsschip van de Belgische marine, hees van 27 juli tot 26 augustus zijn zeilen voor de Bretoense en Normandische kust ter gelegenheid van de jaarlijkse jongerenstages bij de Marinecomponent.

Campagne Nautische School in IJsland

De marine heeft gedurende de zomercampagne verschillende schepen ter beschikking gesteld van het Competentiecentrum Marinecomponent in het kader van de vorming van jonge rekruten. De leerlingen-vrijwilligers, -onderofficieren en -officieren scheepten in op de Zenobe Gramme, de Pollux, de Godetia en de Leopold I.

Tall Ships Race heeft militaire kop en staart

Tientallen statige zeilschepen, een massa aan mensen en een blakende zon. Dat was de Tall Ships Race in een notendop toen ze op 10 juli de Antwerpse kade verliet. Ook Defensie was vertegenwoordigd met zijn zeilschip, zijn commandoschip, een fregat en een patrouillevaartuig.