-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

A958 Zenobe Gramme

A958 Zenobe Gramme

De A958 Zenobe Gramme is het enige zeilschip van de marine en doet dienst als

school- en trainingsschip voor officieren en onderofficieren. Daarnaast schepen elke zomer zo’n dertig jongeren in voor een zeilkamp.

De bemanning bestaat uit een officier, drie onderofficieren, drie matrozen en tien leerlingen. De leuze van het schip luidt: Quarendo invenies (Wie zoekt die vindt).

Recente artikels

Jongeren proeven van de marine

De Zénobe Gramme, het opleidingsschip van de Belgische marine, hees van 27 juli tot 26 augustus zijn zeilen voor de Bretoense en Normandische kust ter gelegenheid van de jaarlijkse jongerenstages bij de Marinecomponent.

Campagne Nautische School in IJsland

De marine heeft gedurende de zomercampagne verschillende schepen ter beschikking gesteld van het Competentiecentrum Marinecomponent in het kader van de vorming van jonge rekruten. De leerlingen-vrijwilligers, -onderofficieren en -officieren scheepten in op de Zenobe Gramme, de Pollux, de Godetia en de Leopold I.

Tall Ships Race heeft militaire kop en staart

Tientallen statige zeilschepen, een massa aan mensen en een blakende zon. Dat was de Tall Ships Race in een notendop toen ze op 10 juli de Antwerpse kade verliet. Ook Defensie was vertegenwoordigd met zijn zeilschip, zijn commandoschip, een fregat en een patrouillevaartuig.

Jongeren kapen Zenobe Gramme

De Zenobe Gramme, het doorgewinterde opleidingsschip van de Belgische marine, hijst zijn zeilen voor de kust van Duinkerke. Niet alleen de vaste bemanning maar ook zeven jongeren trekken en zeulen aan de touwen en koorden. Zij nemen deel aan Navy Junior: de jongerenstage van de Marinecomponent.

Jeugdstage op de Zénobe Gramme

Van 31 juli tot 28 augustus schepen vier groepen jongeren in op het opleidingszeilschip Zénobe Gramme. Dat neemt deel aan een gedeelte van de prestigieuze Tall Ships Race van Bergen (Noorwegen) naar Esbjerg (Denemarken). Hier nemen meer dan veertig schepen aan deel, waaronder de grootste zeilschepen ter wereld .