-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

80 Unmanned Aerial Vehicle Squadron

80 Unmanned Aerial Vehicle Squadron

Het 80 UAV squadron telt 120 militairen en is gevestigd in Florennes.

De eenheid beschikt over onbemande vliegtuigen(UAV’s) van het type B-Hunter om verkenningsvluchten uit te voeren. Beelden doorsturen in realtime en vanop grote afstand is hun grote troef.

De eenheid ondersteunt ook andere overheidsdiensten door toezicht op de kustwateren of het opsporen van bosbranden.

De wapenspreuk van het 80 UAV Squadron luidt: Age quod agis (Doe wat je moet doen).

Recente artikels

Onbemande vliegtuigen waken over de Noordzee

De Belgische kust is een begeerde trekpleister voor een dagje uit of een vakantie in eigen land. Zeker nu de zomer in het land is, is een dagje pootjebaden of zwemmen in de Noordzee ideaal om wat verkoeling te zoeken. Wist je dat onze Noordzee tot de properste en veiligste zeeën ter wereld behoort? En dat onze Belgische Luchtcomponent daar zijn steentje aan bijdraagt?

Nieuwe korpscommandant bij 80 UAV Smaldeel

Het 80 Unmanned Aerial Vehicle Squadron (80 UAV Sqn) heeft sinds 26 juni 2018 een nieuwe korpscommandant. Majoor Frédéric Frezin vervangt luitenant-kolonel van het vliegwezen Fabrice Leroy, die sinds juni 2015 de eenheid leidde.

Onbemande vliegtuigen van Defensie ondersteunen douane

Op woensdag 17 mei hebben de minister van Defensie belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput en minister van Financiën Johan Van Overtveldt een samenwerkingsakkoord ondertekend over de inzet van militaire onbemande waarnemingsvliegtuigen bij douanecontroles.

Silent Watch: de UAV's waken

Misschien heb je ze zelf gezien aan de Belgische kust: unmanned aerial vehicles of UAV's vlogen voor en na de grote vakantie boven de Noordzee. Hun doel: de zeevaartpolitie ondersteunen.

B-Hunters al 5.000 uren in de lucht

De onbemande vliegtuigen of UAV’s van het 80 UAV Squadron uit Florennes hebben samen al 5.000 uren gevlogen. Dat werd op dinsdag 3 mei gevierd met de lancering van een toestel vanop de basis in Brasschaat. Minister van Defensie belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput woonde het evenement bij.