-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

6 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

6 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

De mannen en vrouwen van de 6de Groep Communicatie- en Informatiesystemen uit Peutie staan altijd klaar voor een inzet in binnen- en buitenland aan oefeningen en operaties.

Als eenheid van het Special Operations Regiment (SOR) bestaat de hoofdopdracht van onze eenheid uit het leveren van gespecialiseerde operationele CIS-steun aan alle eenheden van het SOR. Door onze technische expertise in moderne satelliet- en radiomiddelen kunnen we tevens in zware omstandigheden perfect troepen ondersteunen die snel en met zo weinig mogelijk middelen moeten ingezet worden (evacuatie van landgenoten (NEO), dringende hulp aan andere naties in het kader van rampen (B-FAST), ...).

Courage (Moed), Integrity (Integriteit), Spirit, Teamwork, Trust (Vertrouwen) en Respect zijn onze sleutelwaarden en ons devies luidt "Servio et Adjuvo": ik dien en ik help.

Kiezen voor een loopbaan binnen onze eenheid is kiezen om je technische vaardigheden overal ter wereld voor België in te zetten

Recente artikels

Nieuwe commandant voor het Special Operations Regiment

Op 3 september gaf kolonel Vincent Descheemaeker het bevel over het Special Operations regiment door aan kolonel Tom Bilo. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid in het Trainingscentrum voor Parachutisten in Schaffen.

Provinciaal noodplan in Waals-Brabant

In Waver vond op 28 maart een rampoefening plaats voor een vliegtuigongeval. Om het zo echt mogelijk te maken, namen heel wat betrokken diensten deel.

Drie steuneenheden in Litouwen

In Litouwen werken de mannen en vrouwen van compagnie Delta (met militairen van het 1/3 Bataljon Lansiers) intensief tijdens Iron Wolf. Dat is een oefening die plaatsvindt in het kader van de NAVO-operatie enhanced Forward Presence (eFP). Anderen werken dan weer ononderbroken om hun inzetbaarheid te garanderen en vergemakkelijken. We belichten die drie steuneenheden die daarvoor zorgen.

Special Operations Regiment beëindigt oefenperiode in Otterburn

Op 14 november weerklonken in het Britse oefenkamp van Otterburn de laatste schoten van het Belgische Special Operations Regiment. Het 2 Bataljon Commando's had de afgelopen twee weken de leiding over de oefenperiode. Dit weekend keren de troepen terug naar huis.

Landcomponent klaar voor Trident Juncture

Tijdens de oefening Trident Juncture 2018 ontplooit de NAVO zo'n vijftigduizend troepen in Scandinavië. Een groot deel daarvan zijn landtroepen, waaronder 130 militairen van de Landcomponent.