-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

4 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

4 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

De 4 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) uit Marche-en-Famenne telt 211 militairen.

De hoofdtaak van de 4 Groep CIS is om eenheden tijdens buitenlandse opdrachten te ondersteunen met verbindingen via satelliet, radio, datanetwerken en andere tactische of sociale communicatiemiddelen. Dat doet ze door communicatiemateriaal te ontplooien, te bedienen en te beheren. De eenheid ondersteunt ook eenheden tijdens hun trainingen en voorbereidingen.

De 4 Groep CIS levert en onderhoudt verder middelen zoals de telefoon- en datanetwerken van de eenheden in de provincie Luxemburg.

De leuze van de 4 Groep CIS is: Certo et vinco (Ik vecht en overwin).

Recente artikels

Belgen in Estland halfweg inzetperiode

Een Belgische compagnie onder leiding van het Bataljon Ardense Jagers maakt nog altijd deel uit van de NATO battle group in Estland. Tijdens de opdracht enhanced Forward Presence werken ze er samen met Estse en Britse collega's.

Infanterie oefent in Tsjechië

Het infanteriebataljon 12 Linie Prins Leopold - 13 Linie uit Spa was sinds 22 juni op oefening in Tsjechië. Op een uitgestrekt en uitdagend terrein hebben de pelotons hun vaardigheden en gevechtstechnieken aangescherpt.

Felle sneeuw verrast transmissie-oefening

De hevige sneeuwval van 11 december greep heel het land bij de keel. Ook de transmissie-oefening Prontex in Leopoldsburg bleef niet gespaard.

Bataljon Ardense Jagers op oefening in het kamp van Lehnin

Tussen 28 Apr en 5 mei 2017 is het Bataljon Ardense Jagers op oefening in het kamp van Lehnin, op 50 Km ten zuiden van Berlin.

Prontex: transmissie-eenheden trainen samen

Detachementen van de 4, 6 en 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) hebben van 5 tot 15 december de tweejaarlijkse oefening Prontex gehouden. Na een korte voorbereidingsfase in de buurt van Bertrix begon in en rond Flawinne de echte oefening.