-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

2 Element voor Medische Interventie

2 Element voor Medische Interventie

Het 2 Element voor Medische Interventie is gevestigd in Leopoldsburg en telt 140 personeelsleden.

Elementen voor Medische Interventie (EMI) zijn gespecialiseerde bataljons die de eenheden medisch ondersteunen. Hun opdrachten zijn:

  • medische steun leveren tijdens militaire operaties, door middel van hulpposten, veldhospitalen en medische evacuaties
  • medische steun leveren aan de militaire eenheden in België en bij rampen ook aan de bevolking
  • het medisch materieel up-to-date houden
  • medisch-technische opleidingen organiseren.

Recente artikels

Medische Training in Nederland

Het 2de Element voor Medische Interventie uit Leopoldsburg organiseert van 20 tot 24 juni een medische training in Hilversum. De training is één van de concrete resultaten van de BENELUX samenwerking op medisch vlak.

Beveiligingsdetachement voor Mali goedgekeurd

Het beveiligingsdetachement voor de European Union Training Mission (EUTM) in Mali heeft zijn laatste test doorstaan. Dat gebeurde van 25 tot 27 april, tijdens een certificatie-oefening in het kamp van Marche-en-Famenne.

Evacuatie-oefening in Leopoldsburg

De militairen van het 2 Element voor Medische Interventie (2 EMI) hebben gedurende een week alles geleerd in verband met het evacueren van gewonden. Op donderdag 11 februari brachten ze die kennis op het terrein in de praktijk, in hun thuisbasis Leopoldsburg.

Belgen oefenen stabilisatieoperaties in Litouwen

Sinds vorige week hebben Belgische en Luxemburgse militairen zich in Litouwen ontplooid. Intussen zijn de troepen verder landinwaarts getrokken en hebben ze de oefeningen voor stabilisatieoperaties achter de rug.

Trainen op Baltische bodem

De oefening Baltic Piranha in Litouwen is een week onderweg. Ondertussen zijn de 265 Belgische en 46 Luxemburgse militairen vanuit de haven van Klaipeda en het oefenterrein van Kairiai verder getrokken naar het centrum van het land. Tijdens die doortocht heeft het detachement in verschillende steden de lokale bevolking ontmoet en zijn materiaal getoond.