-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

De 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) in Leopoldsburg stelt 191 militairen tewerk.

De hoofdopdracht van de eenheid is buitenlandse operaties ondersteunen met satelliet- en radiomiddelen, computernetwerken en tactische communicatiemiddelen.

De 10 Groep CIS ondersteunt ook eenheden op oefening en levert communicatiemiddelen aan alle eenheden in Limburg.

De leuze van de eenheid is: Firmiter conjungo (Ik verbind standvastig).

Recente artikels

Voorbereiding ontplooiing Afghanistan

Ook in deze coronatijden komt Defensie zijn operationele engagementen na. De militairen van het Bataljon Bevrijding – 5 Linie uit Leopoldsburg bereiden zich verder voor op hun ontplooiing in Afghanistan.

Defensie zet sportprestaties in de kijker

In de Koninklijke Militaire School (KMS) werden op 5 maart de prijzen voor de wisselbeker CHOD 2019 uitgereikt. Daarmee bekroont de chef Defensie (CHOD) individuele militaire atleten en eenheden die zich bijzonder ingezet hebben op sportief vlak.

Mali, een logistieke uitdaging

Voor de opdrachten van Defensie in Mali zijn een goede coördinatie en logistieke ondersteuning essentieel. Om dat in goede banen te leiden, zijn de militairen van het National Support Element (NSE) in Bamako en het Joint Support Detachment (JSD) in Gao dag en nacht in de weer.

Defensiechef lauwert militaire sporters

Generaal Compernol, de chef Defensie, heeft op vrijdag 1 maart 2019 de verdienstelijk militaire sporters in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde met een plechtigheid in de sportzaal van het 3 Bataljon Parachutisten in Tielen.

Militaire sporttrofeeën uitgereikt

In Leopoldsburg werd op vrijdag 16 maart de beker van de CHOD uitgereikt, samen met andere trofeeën voor de beste sportprestaties en de sportverdienste van 2017.