-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen

De 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) in Leopoldsburg stelt 191 militairen tewerk.

De hoofdopdracht van de eenheid is buitenlandse operaties ondersteunen met satelliet- en radiomiddelen, computernetwerken en tactische communicatiemiddelen.

De 10 Groep CIS ondersteunt ook eenheden op oefening en levert communicatiemiddelen aan alle eenheden in Limburg.

De leuze van de eenheid is: Firmiter conjungo (Ik verbind standvastig).

Recente artikels

Militaire sporttrofeeën uitgereikt

In Leopoldsburg werd op vrijdag 16 maart de beker van de CHOD uitgereikt, samen met andere trofeeën voor de beste sportprestaties en de sportverdienste van 2017.

Felle sneeuw verrast transmissie-oefening

De hevige sneeuwval van 11 december greep heel het land bij de keel. Ook de transmissie-oefening Prontex in Leopoldsburg bleef niet gespaard.

Eerste nationale kampioenschap militaire meerkamp

Het Koninklijk Militair Instituut Lichamelijke Opvoeding (KMILO) organiseerde op donderdag 15 juni het eerste nationaal kampioenschap militaire meerkamp. Zo’n honderd militaire sportievelingen zakten voor de gelegenheid af naar Eupen, waar ze vijf verschillende proeven kregen voorgeschoteld.

Militaire sporters in de bloemetjes gezet

Bij de 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen werden op 29 maart de prijzen voor de wisselbeker CHOD 2016 uitgedeeld. De winnaars kregen hun trofee uit handen van de chef Defensie (CHOD), generaal Marc Compernol, die voor deze speciale gelegenheid zelf naar Leopoldsburg was gekomen.

Prontex: transmissie-eenheden trainen samen

Detachementen van de 4, 6 en 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (CIS) hebben van 5 tot 15 december de tweejaarlijkse oefening Prontex gehouden. Na een korte voorbereidingsfase in de buurt van Bertrix begon in en rond Flawinne de echte oefening.