-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Zuid-Korea schenkt mondmaskers aan Defensie

Zuid-Korea schenkt mondmaskers aan Defensie

 

Defensie heeft op 12 mei officieel een lading van 20.000 mondmaskers ontvangen uit handen van de ambassadeur van Zuid-Korea in België.

Het Zuid-Koreaanse Veteraneninstituut heeft 20.000 FFP2-mondmaskers en evenveel hygiënische handgels aan de Belgische Korea-veteranen geschonken. Dat gebeurde na overleg met de Zuid-Koreaanse ambassade in Brussel en de Belgische ambassade in Zuid-Korea. De helft van de schenking wordt verdeeld over de veteranen, de andere helft is een schenking aan Defensie.

In de Zuid-Koreaanse ambassade in Brussel droeg ambassadeur Soongu Yoon de lading officieel over aan generaals Thys en Devogelaere. De geschonken maskers worden voorlopig opgeslagen in het centrale depot in het kwartier Majoor Housiau in Peutie. Vanuit die logistieke draaischijf zal Defensie de maskers verder verdelen.

Met de schenking drukt Zuid-Korea nog eens zijn dankbaarheid uit voor de belangrijke rol die de Belgische en Luxemburgse vrijwilligers gespeeld hebben in de Korea-oorlog (1953). Dat bataljon vormde de eerste Belgische bijdrage aan een grote operatie van de Verenigde Naties. Van de 3.170 vrijwillige strijdkrachten lieten in de loop van hun inzet 101 Belgen, 2 Luxemburgers en 9 Koreanen het leven.

#COVID19BELDEF