-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Zilveren opener voor onze triatleten

Zilveren opener voor onze triatleten

 

Op woensdag 6 juni trokken onze Belgische triatleten richting Biddinghuizen voor hun eerste militaire wereldbekerwedstrijd van het jaar. Met drie man in de top tien kan het team terugblikken op een geslaagd optreden. België zakt zo met vertrouwen af naar het WK, volgende week in Zweden.

Vijf landgenoten stonden in het Nederlandse Biddinghuizen klaar om omstreeks 11.00 uur het water in te duiken. Met de olympiër Bruynkankov in de rangen was Rusland de topfavoriet. Die rol maakten ze helemaal waar door overtuigend de zege te grijpen. Bruynkankov rondde een knappe solo met succes af en deelde het podium met twee landgenoten.

Ook onze Belgische selectie toonde zich als een sterk blok. Eerste sergeant-majoor Lowie Dewitte leek even op koers voor een podiumplaats maar moest zich finaal met een zevende plaats tevreden stellen. Met de andere Belgische atleten op de plaatsen acht, negen, elf en twaalf bleek de collectieve prestatie van onze mannen voldoende om de zilveren medaille in het landenklassement mee naar huis te nemen.

België kwam enkel aan de start met hun mannenteam. Voor de wedstrijden van de Conseil International du Sport Militaire (CISM) later op het jaar wil Defensie echter ook met een damesteam aan de start komen. Op de voorbije teamstages in Zeebrugge en Aarlen stoomden al enkele dames zich klaar voor hun eerste triatlon in de kleuren van Defensie.

Op 17 juni mag het mannenteam terug aan de bak. Dan staat in het Zweedse Lidköping het World Military Triathlon Championship op het programma.