-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Zilveren Nikiforov in Rusland

Zilveren Nikiforov in Rusland

 

Op het grandslamtoernooi judo in het Russische Jekaterinenburg is eerste soldaat Toma Nikiforov knap tweede geworden. In de klasse tot 100 kg moest hij enkel in de finale de duimen leggen. Andermaal gooit onze topsporter Defensie internationaal hoge ogen.

In oktober 2017 behaalde de judoka al een zilveren medaille in de grand slam van Abu Dhabi en in Marokko kroonde hij zich tot vicewereldkampioen in de open categorie. Dit resultaat komt dus niet uit de lucht vallen. Dankzij zijn sterke prestaties is onze 25-jarige landgenoot opgeklommen naar de tiende plaats op de wereldranglijst.

In de kamp om het goud tegen de Rus Iljasov droomde Nikiforov dan ook van zijn eerste grote internationale zege. In de halve finale versloeg hij eerder al 's werelds nummer twee, de Nederlander Korrel, met waza-ari. Helaas bleek de thuisatleet in de finale te sterk en keek onze landgenoot na drie minuten tegen ippon aan.

Het is dus nog even wachten op de eerste grote titel. In de aanloop naar de Olympische Spelen over twee jaar in Tokio (Japan) bewijst Toma dat hij een man is om in het oog te houden voor een medaille.