-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Water en hindernissen tijdens Survival Trophy

Water en hindernissen tijdens Survival Trophy

 

Op het domein Kelchterhoef in Houthalen heeft op woensdag 29 april opnieuw de Survival Trophy plaatsgevonden. Daarbij kwamen 133 jongerenploegen het beste van zichzelf geven.

De Survival Trophy is een hinderissenloop over vijf kilometer. Bloso en de Stichting Vlaamse Schoolsport organiseren dit evenement elk jaar samen, om jongeren tot meer beweging aan te zetten. In ploegen van vier gingen de scholieren en hun leerkrachten de uitdaging aan: de hindernissen overwinnen en levend de eindstreep halen …

Ook de Medium Brigade uit Leopoldsburg hielp mee aan dit evenement. De sportdienst installeerde enkele van de hindernissen. “We willen de leerlingen prikkelen om een oplossing te zoeken om ze te overwinnen”, legt adjudant Gerd Blootacker uit. “We geven hen wat tips, maar ze moeten zelf in groep een oplossing bedenken. Zo leren de jongeren intussen al een stukje van Defensie kennen, wat de drempel verlaagt.”

De editie 2015 van de Survival Trophy was een groot succes. Aan de start verschenen 133 ploegen en nog meer scholen willen zich alvast inschrijven voor volgend jaar.