-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

VTM neemt F-16’s onder de vleugel

VTM neemt F-16’s onder de vleugel

 

De F-16's en hun opdrachten vormen steeds een dankbaar nieuwsonderwerp. Een nieuwe VTM-reeks geeft een andere kijk op de piloten en hun aparte leefwereld. Zo wil Defensie meer openheid geven over wat er zich op en rond de vliegbasis van Kleine-Brogel afspeelt.

Eén jaar lang volgde een cameraploeg van Medialaan negen F-16-piloten. Zowel op de vliegbasis van Kleine-Brogel als tijdens opdrachten en operaties in het buitenland werden camera's toegelaten. Deze elitepiloten en hun unieke leven krijgen dus een centrale rol in deze vijfdelige reeks. Daarnaast besteedt de reeks ook aandacht aan de vele medewerkers en technische aspecten die nodig zijn om een F-16 in de lucht te krijgen en te houden.

Uiteraard komen de hoofdrolspelers zelf aan het woord, doorspekt met fragmenten van hun opdrachten Daarnaast focust de reeks op het traject dat ze doorlopen om F-16-piloot te worden. Zo krijgen jongeren die mogelijk interesse hebben om piloot te worden, alvast heel wat nuttige informatie mee.

Kort na de reeks 'Special Forces' is dit de tweede keer dat VTM een reportagereeks rond de Belgische strijdkrachten maakt. Door te kiezen voor de F-16 geeft Defensie hierbij opnieuw een inkijk in een vakgebied waarbinnen heel wat gevoelige informatie circuleert. "Zeggen wat we kunnen zeggen, zonder alle troeven op tafel te gooien", aldus kapitein Kurt Verwilligen, communicatieverantwoordelijke bij de Luchtcomponent.

'F-16', vanaf dinsdag 20 maart gedurende vijf weken op VTM.