-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Vijftigste editie van de Jumping VIVAT!

Vijftigste editie van de Jumping VIVAT!

 

Op 22, 23 en 24 juni organiseert Defensie voor de vijftigste keer de nationale Jumping VIVAT! in zijn sportcentrum in Duisburg. De opbrengst gaat integraal naar de stichting VIVAT!

Iedereen is welkom tijdens dit weekend vol sport en andere activiteiten. Buiten het traditionele ruitertoernooi kan je op zaterdag vanaf 8.00 uur ook deelnemen aan een wandeling, georganiseerd door wandelclub De Vreugdestappers. Op dezelfde dag heeft er een speciale proef plaats voor ruiters in uniform, gevolgd door een dressuurdemonstratie van onder meer paralympische kampioene Michèle George.

De jumping zelf begint op vrijdag 22 juni om 9.00 uur en sluit op zondag af met de 'Grote Prijs van Zijne Majesteit de Koning'. Dit orgelpunt van het evenement telt hindernissen van meer dan 1,45 meter.

De stichting VIVAT! werkt voor het welzijn en de integratie van gehandicapte kinderen en wezen van personeelsleden van Defensie en de vroegere Rijkswacht. Ze baat ook het tehuis Generaal Cornet uit in Nijvel. Dankzij de giften die de stichting het hele jaar door inzamelt, kunnen de ongeveer veertig bewoners in een aangename omgeving genieten van een brede waaier aan activiteiten. Hierbij speelt vooral de jumping een voortrekkersrol, omdat die zoveel mensen samenbrengt.

Ter gelegenheid van dit jubileum hoopt de Stichting VIVAT! opnieuw op een grote opkomst te mogen rekenen om er weer een uitermate geslaagde jumping van te maken.