-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Vierdaagse van de IJzer van start

Vierdaagse van de IJzer van start

 

Minister van Defensie Steven Vandeput en Elke Vanhoof (BMX topsporter Defensie) hebben vanochtend het startschot gegeven voor de Vierdaagse van de IJzer. De Vierdaagse is een internationale mars die de Belgische Defensie jaarlijks organiseert voor burgers en militairen uit binnen- en buitenland.

Het wandelevenement streeft drie doelstellingen na. Het wil de band tussen Defensie en de samenleving versterken door militairen en burgers samen te brengen tijdens een gemeenschappelijke, sportieve inspanning. Het wil de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen herdenken, vooral die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek vielen. Ten derde wil het de wandelaars op een aangename manier laten kennismaken met de historische en toeristische waarde van de Westhoek.

De organisatie van de Vierdaagse van de IJzer is in handen van het Bataljon Artillerie, gekazerneerd in Lombardsijde, en verloopt in nauwe samenwerking met de gemeente Koksijde en de steden Nieuwpoort, Diksmuide, Poperinge en Ieper. Ze krijgen ondersteuning van het Competentiecentrum Steunmaterieel en -producten uit Ieper, het 1 Element voor Medische Interventie, de Military Police Group en het Militair Commando Provincie West-Vlaanderen.