-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Vastberaden vooruit

Vastberaden vooruit


Studenten van de Koninklijke Militaire School zetten zich dit jaar in voor 'To walk again', de organisatie die mensen met een fysieke beperking meer wil laten bewegen. Ze zamelden niet alleen geld in maar realiseerden ook de droom van een ex-militair.

Naar goede jaarlijkse traditie zetten de militaire studenten van de 155ste en 156ste promotie Sociale en Militaire Wetenschappen zich in voor het goede doel. Dit jaar was dat ten voordele van 'To walk again'. Die organisatie wil mensen met een fysieke beperking laten sporten en bewegen, met een minimaal gebruik van een rolstoel of zelfs zonder. Tijdens het schooljaar 2019-'20 organiseerden ze een reeks activiteiten, zoals een carwash, kerstmarkt en enkele conferenties.

Het project liep op 24 juni op z'n einde. Hoewel dit normaal gebeurt met een grote barbecue met heel de school, gebeurde dat dit jaar met een kleine ceremonie. Daarbij werd onthuld hoeveel de studenten inzamelden voor 'To walk again' en ging er ook een droom in vervulling.

Jurgen Vercammen is een ex-militair die gedeeltelijk verlamd raakte door een ongeval tijdens een militaire operatie. Met behulp van een staprobot kon hij tijdens de plechtigheid de Belgische vlag rechtopstaand groeten. Die vastberadenheid is waar het project SSMW voor staat.