-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Vanhoenacker breekt drie records in Australië

Vanhoenacker breekt drie records in Australië

 

Topsporter bij Defensie Marino Vanhoenacker heeft zondag 6 mei de Ironman van Australië op zijn naam geschreven. Daarmee is de Belg er als eerste triatleet ter wereld in geslaagd om op elk continent een Ironman te winnen.

Met de zege in Australië bereikt korporaal Vanhoenacker een nieuwe mijlpaal in zijn nu al indrukwekkende carrière. De 41-jarige toptriatleet pakte in Port Macquarie zijn zeventiende Ironman-overwinning, ook binnen het Ironman-circuit een ongeziene prestatie.

Om zijn zege extra glans te geven, boekte hij die overwinning in een nieuwe recordtijd. Marino pakte de zege in een tijd van 8u14’ 37”. Hij had daarmee 3’32” voorsprong op thuisatleet Luke McKenzie en 11’47” op de Nieuw-Zeelander Mark Bowstead.

De Belg sprong als tweede van de fiets maar in de eerste helft van de afsluitende marathon nam hij de leiding over. Een oprukkende McKenzie kon niet meer verhinderen hoe Vanhoenacker voor de eerste keer in zijn carrière een Ironman wint op Australische bodem.

Marino moest diep in de buidel tasten om als eerste de finishlijn te overschrijden. Na talloze jaren van topsport toont de Belg dat zijn zegehonger alvast niet te stillen valt.