-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Triatleten internationaal aan de bak

Triatleten internationaal aan de bak

 

Frederik Van Lierde en Marten Van Riel kwamen afgelopen weekend allebei in actie. Frederik opende zijn seizoen in de Ironman van Texas, Marten stond aan de start van de World Triathlon Series (WTS) Bermuda.

Met de Ironman van Texas wou topsporter bij Defensie Frederik Van Lierde voor het eerst in zijn carrière onder de magische grens van acht uur duiken. Hij slaagde met verve in zijn opzet en kwam over de finish in een eindtijd van 7uur 53 minuten. Opmerkelijk was dat deze sterke eindtijd niet volstond voor de overwinning of zelfs een podiumplaats. Liefst elf atleten doken onder de acht uur.

"Ik kijk met gemengde gevoelens op deze wedstrijd terug", aldus Frederik Van Lierde. "De eindtijd die ik voor ogen hield heb ik kunnen realiseren. Alleen had ik wel op meer gehoopt dan een negende plaats."

Marten Van Riel startte in Bermuda aan de tweede manche van het WTS-circuit dit seizoen. Na het zwemmen bevond Marten zich in de grote groep met alle favorieten maar net zoals in de openingsmanche in Abu Dhabi kwam hij ongelukkig ten val. Onze landgenoot kon wel de wedstrijd verderzetten en maakte tijdens de loopproef nog twintig plaatsen goed. Uiteindelijk eindigde hij de wedstrijd als 21ste.

Een hoopgevend resultaat van beide topsport atleten die aantonen klaar te zijn voor de volgende wedstrijden dit seizoen. Frederik zal in juni van start gaan in de Ironman van Nice, die hij al vier keer op zijn naam schreef. Marten wordt binnen twee weken aan de start verwacht in het Japanse Yokohama voor de derde WTS-wedstrijd van dit seizoen.