-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Triatleten aan het feest

Triatleten aan het feest

 

Frederik Van Lierde schreef afgelopen zondag 24 juni voor de vijfde maal de Ironman van Nice op zijn naam, een nieuw record. Dichterbij won Marten Van Riel voor de tweede keer op rij de ETU-Cup in zijn eigen Wuustwezel.

Met grote ambities was topsporter van Defensie Frederik Van Lierde naar de Franse Côte d'Azur afgezakt. De Ironman van Nice geldt als een van de grootste wedstrijden in Europa. Al viermaal trok korporaal Van Lierde hier het laken naar zich toe. Een vijfde overwinning betekende dat Frederik mederecordhouder zou worden, samen met de Fransman Zamora.

Omstreeks 7 uur begonnen de atleten eraan. Van Lierde kwam meteen met de kop van de wedstrijd uit het water. Na een stevig fietsnummer begon hij in een goede uitgangspositie aan de afsluitende marathon. Daar nam hij iets voor halverwege resoluut de leiding, die hij niet meer zou afstaan. Na 2011, 2012, 2013 en 2017 zag het publiek zo voor de vijfde maal onze landgenoot als eerste de rode loper op de Promenade des Anglais oplopen.

Ook Marten Van Riel slaagde erin om zichzelf op te volgen in zijn wedstrijd dit weekend. De ETU-Cup in Wuustwezel was de afsluiter van het internationale tweeluik in België, na de World Cup in Antwerpen vorige week. Rond het MAS moest Marten zichzelf nog met een vierde plaats tevredenstellen, nadat hij lang in de running was gebleven voor de zege. Zondag was het wel raak voor onze olympische atleet, die ditmaal voor eigen publiek wel de sterkste was in de sprint.

Na een welverdiende rust zal Frederik Van Lierde midden augustus weer in competitie treden tijdens de triatlon van Alpe D'Huez. Marten van Riel komt al over drie weken aan de bak. Dan trekt het olympisch circuit richting Duitsland voor de World Triathlon Series in Hamburg.