-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Trainingszending in de Centraal-Afrikaanse Republiek

Trainingszending in de Centraal-Afrikaanse Republiek

 

Twee Belgische militairen hebben begin oktober gedurende drie dagen een opleiding gegeven aan militairen van de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Op vrijdag 5 oktober zijn majoor Jean de Ghellinck en zijn collega-instructeur afgereisd naar Bangui, de grootste stad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Daar vindt momenteel een trainingsmissie plaats van de Europese Unie: de European Union Military Training Mission in the Central African Republic (EUTM RCA).

In Bangui coördineerden ze de overhandiging van 21 generatoren, geschonken door minister van Defensie Steven Vandeput. Aan de plaatselijke militairen gaven ze toelichting en les over het onderhoud van de generatoren, om een goede en continue werking ervan te garanderen. Na drie trainingsdagen ontvingen de militairen van het ondersteunings- en dienstenbataljon hun certificaten tijdens een plechtigheid.

Na afloop van de trainingszending benadrukte Carol Baudoin, veiligheidsofficier bij de VN-missie MINUSCA, de uitstekende samenwerking tussen de Belgische militairen, de lokale autoriteiten en de EUTM. De betrokken partijen spraken van een succes en een voorbeeldige samenwerking die voor herhaling vatbaar is.