-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Trainingsmodel A400M gemaakt in Rocourt

Trainingsmodel A400M gemaakt in Rocourt

 

Op woensdag 20 juni werd de vakkennis van het Competentiecentrum Rollend Materieel en Bewapening (CC R&A) in Rocourt nog eens in de verf gezet. De pers was uitgenodigd om een levensgroot model van de nieuwe Airbus A400M voor te stellen.

Dat nieuwste werkstuk, het laatste grote project dat volledig bij het CC R&A werd afgewerkt, is bestemd voor het Trainingscentrum voor Parachutisten in Schaffen, net zoals eerdere modellen van de NH90 en de Chinook. Daarmee kunnen ze vanaf half 2018 het transport en de luchtdroppings oefenen en het personeel voorbereiden op de overschakeling van de C-130 naar de A400M.

Het project startte in 2011 en werd van plan tot realisatie door meer dan zeventig personen uitgevoerd, voor een budget van ongeveer 560.000 euro. Zij maakten het model zonder de plannen van Airbus. Het CC R&A realiseerde en coördineerde dit complexe werk puur met eigen vaklui en werktuigen.

Tijdens de uitvoerige presentatie, in aanwezigheid van vele hoge militairen, zette het CC R&A nogmaals in de verf dat het als technische eenheid voortdurend uiteenlopende grote projecten realiseert voor alle componenten van Defensie.