-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Training en cohesie voor de reservisten

Training en cohesie voor de reservisten

 

Op 14 en 15 september heeft het reservistenkader een nationale competitie gehouden in Jambes. Een hondertal deelnemers, verdeeld in verschillende ploegen, werden er geconfronteerd met testen die zowel hun fysieke conditie als hun militaire competentie op de proef stelden.

Een staf van reservisten organiseert jaarlijks de competitie van het reservistenkader voor haar leden.

Om het contact met de reserve te onderhouden en hen een zo volledig mogelijke beeld van Defensie te geven, wordt de competitie elk jaar in een ander kwartier georganiseerd.

Dit jaar ging de competitie door in het kwartier Luitenant De Wispelaere in Jambes, waar de Genieschool is gevestigd. "De missie van het Departement Genie is om de staf van het reservistenkader te steunen bij de organisatie van deze activiteit", legt luitenant-kolonel Jacques-Houssa uit, commandant van het Departement Genie. "We leveren specifieke steun voor bepaalde militaire standen, zoals voor de mijnenstand of ontmijning. Daarnaast leveren we steun op het vlak van logement en voeding. We zorgen ook voor chauffeurs, voertuigen en materieel."

De competitie gaat door in ploegen van vier personen. Elke ploeg werkt een parcours af waarbij ze verschillende proeven tegenkomen. Ook buitenlandse naties kunnen deelnemen. Dit jaar bevonden er zich onder de deelnemers bijvoorbeeld een Zwitserse ploeg reservisten en een militair van de Franse reserve.

Dit evenement was naast een sportieve en militaire uitdaging ook een mooie gelegenheid om de onderlinge band te versterken.