-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

“Topsporters zijn de ambassadeurs van Defensie”

“Topsporters zijn de ambassadeurs van Defensie”

 

Vijf topsporters van Defensie gaven elk het beste van zichzelf tijdens de Olympische Spelen in Rio. Ondertussen behaalde het skydive team Hayabusa goud in de Verenigde Staten. Reden genoeg om door de Minister van Defensie en de Chef Defensie in de bloemetjes te worden gezet.

Minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken, Steven Vandeput heeft: "...alleen maar bewondering voor de prestaties van onze atleten. Zij zijn écht een voorbeeld voor onze jonge rekruten. Als rolmodel voor onze jonge soldaten kan dat tellen."

Korporaal Andy Grauwels, lid van de nationale militaire valschermploeg Hayabusa en kersvers wereldkampioen blikt ook tevreden terug: "Skydiven is geen olympische sport waar je medailles kunt winnen, maar onze eerste plaats in de Verenigde Staten geeft wel hetzelfde gevoel als een medaille winnen. Voor de tweede maal zijn we nu wereldkampioen en de sensatie is bijna onbeschrijfelijk. Vooral omdat we zoveel punten voor stonden op onze rechtstreekse concurrent, de Verenigde Staten. We kijken met z'n allen uit naar de volgende kampioenschappen binnen twee jaar."

Topsport blijft voor Defensie belangrijk. Chef Defensie, generaal Compernol vindt dat: "...topsporters een voorbeeldfunctie hebben. Het zijn de ambassadeurs van Defensie. Ze zetten België mee op de kaart tijdens de Olympische Spelen. Maar ook intern Defensie worden ze gewaardeerd. Jonge gasten kijken naar ze op. Vandaag de dag zie je in eenheden dat de mensen meer en meer met elkaar gaan sporten. Die mentaliteitswijziging is onder andere te danken aan de topsporters".

We blijven het reilen en zeilen van onze topsporters natuurlijk van dichtbij volgen. Hopelijk hebben we binnen vier jaar weer een delegatie die kan deelnemen aan de volgende Olympische Spelen.