-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Toma Nikiforov zwaait de vlag

Toma Nikiforov zwaait de vlag

 

Vandaag, 21 juni 2019, wordt in Minsk het startschot gegeven van de tweede editie van de Europese Spelen. Topsporter Defensie Toma Nikiforov zal vanavond de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie. Een grote eer voor de judoka die regerend Europees kampioen is binnen zijn gewichtsklasse (-100 kg).

Voor de tweede maal in de sportgeschiedenis vinden de Europese Spelen plaats. Vier jaar na Baku valt nu het Wit-Russische Minsk aan de beurt. Tien dagen lang zullen atleten uit verschillende sportdisciplines het beste van zichzelf geven om een medaille te veroveren.

Met judoka’s Toma Nikiforov en Kenneth Van Gansbeke komen twee topsporters Defensie in actie. Eerste soldaat Nikiforov is een van de grote kanshebbers van de Belgische delegatie om met eremetaal terug huiswaarts te keren.

Toma Nikiforov: “Het kwam een beetje als een verrassing. Team Belgium telt namelijk veel kampioenen. Dat ik de Belgische vlag mag dragen, is een grote eer voor mij. Ik zal ze dragen met trots. Ik zal ze ook dragen voor mijn club, de Crossing in Schaarbeek, voor Defensie en voor Brussel, mijn stad. Ik vertrouw erop dat deze tweede editie van de Europese Spelen een boodschap van hoop mag uitdragen en mensen zal motiveren om zichzelf te overtreffen via de sport.”

Vier jaar geleden behaalde Nikiforov een bronzen medaille in Baku maar dit jaar mikt hij op meer. Zijn jacht op goud begint vanaf maandag 24 juni. Dan verschijnt hij voor zijn eerste wedstrijd op de mat. Kenneth Van Gansbeke komt vanaf 22 juni in actie.