-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Toekomstige leerlingen bezoeken KMS

Toekomstige leerlingen bezoeken KMS


Honderden jongeren bezochten op zondag 16 maart 2014 de Open Campus Days van de Koninklijke Militaire School (KMS) in de Europese wijk van Brussel. Daar ontdekten ze het wel en wee van het leven op de militaire campus.

Elk jaar organiseert de KMS de Open Campus Days om jongeren warm te maken voor een loopbaan als officier bij Defensie. Tijdens het bezoek maakten de jongeren kennis met de studierichtingen die de universiteit van Defensie aanbiedt. En konden ze vragen stellen aan enkele studenten. Die laatste drukten de toekomstige leerlingen op het hart dat de opleiding zwaar is. Maar met een flinke dosis motivatie is het mogelijk.

Studeren is belangrijk, maar binnen Defensie vormt ook sport een prioriteit. Daarom kregen de toekomstige leerlingen de kans een kijkje te nemen in de sportfaciliteiten van de school.

Voor de meeste onder hen is het duidelijk waarom ze denken aan een loopbaan binnen Defensie. “Ik wil geen 9-tot 5-job”, zegt Emelissa Meuris, zeventien jaar oud. “ Ik wil meer dan zomaar een baan. Daarom kies ik voor Defensie.”