-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Thomas Carmoy verovert brons

Thomas Carmoy verovert brons

 

Hoogspringer Thomas Carmoy heeft een eerste Belgische medaille veroverd op de Military World Games. In Wuhan verraste hij vriend en vijand door tot het einde met de allerbesten mee te springen en zo een bronzen plak in de wacht te slepen.

De kersverse topsporter Defensie was met gezonde ambitie richting China getrokken. Indien zijn parcours vlekkeloos verliep, behoorde een top acht zeker tot de mogelijkheden. Net voor de competitie begon, openden de hemelsluizen zich boven het Five Rings Stadium, wat zorgde voor verrassende wendingen in het wedstrijdverloop.

Terwijl heel wat favorieten teleurstelden, voerde Carmoy de ene na de andere glanssprong uit. Toen de jongeman over 2,15 m sprong, constateerde ook hij dat er slechts drie atleten hierin geslaagd waren. Vanaf toen was de medaille duidelijk binnen.

De 2,20 m was net iets te hoog gegrepen maar zijn tegenstanders klaarden de klus wel. Er wachtte dus onze landgenoot een bronzen medaille.

Voor de nog maar negentienjarige atleet is deze prestatie een nieuwe mijlpaal in zijn carrière. Eerder dit jaar behaalde hij al Europees goud in zijn jongerencategorie. Met dit brons sluit hij meteen ook bij de grote jongens aan.