-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Technici in spe op het appel

Technici in spe op het appel

 

De kazerne van Peutie stond op donderdag 12 april volledig in het teken van de techniek. Tijdens de jobdag 'Defensie en Techniek' konden jongeren kennismaken met de technische functies en het materieel van Defensie.

Technici van alle Defensiecomponenten stonden in Peutie paraat om de jonge bezoekers te ontvangen en hen met raad en daad bij te staan. De bezoekers toonden dan ook een gezonde interesse. Naast een voorstelling van de technische beroepen bij Defensie kwamen de geïnteresseerden meer te weten over de selectieprocedure en opleiding.

In de kazerne was een heus informatieplatform opgesteld. Hier konden de jongeren hun ogen de kost geven aan een brede waaier van voorstellingen en demonstraties. Ook buiten de kazerne viel er heel wat te beleven. Speciaal voor deze jobdag lag in het kanaal van Vilvoorde een Belgische mijnenjager aangemeerd en ook de luchthaven van Melsbroek opende zijn deuren. Dankzij de pendelbussen hoefden de kijklustigen van dit alles niets te missen.

"Zelf heb ik altijd al interesse gehad voor vliegtuigen en de techniek erachter", vertelt Jonas, die bij Defensie werkt als technicus voor de nieuwe NH90-transporthelikopter. "Een technische opleiding bij de Luchtcomponent was voor mij de perfecte manier om hierin aan de slag te gaan. Ik volgde een opleiding mechanica in het secundair onderwijs en begon daarna aan de opleiding vliegtuigtechnicus in Saffraanberg. Na die drie jaar opleiding werk ik nu een tweetal jaar in Bevekom als technicus voor de nieuwe NH90-helikopter. Het is een boeiende job die me weldra ook naar Mali zal brengen, voor een opdracht van twee maanden.

Door de digitalisering en de modernisering van zijn wapensystemen stelt Defensie 450 vacatures open voor technici. Meer info vind je op deze site onder de rubriek 'jobs' of bel het gratis nummer 0800 333 48.