-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Snel en correct ingrijpen

Snel en correct ingrijpen

 

Op dinsdag 25 oktober stond een peloton liniesoldaten uit Spa in het fort van Flemalle opgesteld om enkele belangrijke personen te beschermen. Met die oefening op burgerterrein bereiden ze zich voor om in januari 2017 deel uit te maken van de European Union Battle Group (EUBG).

De soldaten van het Bataljon 12 Linie Prins Leopold – 13 Linie zijn nog maar net terug van hun opdracht in Mali of in de straten van ons land of ze maken zich al op voor hun deelname aan de EUBG in de eerste helft van 2017.

“Voor we ontplooid worden, volgen we twee maanden training”, vertelt majoor Xavier C., de tweede in bevel van de eenheid. “Dat is toch belangrijk, want een aantal van ons hebben nog maar één opdracht uitgevoerd: bewaking in steun van de politie. Ze moeten dus heel wat handelingen en reacties herhalen om alle aspecten van hun basisvak onder de knie te krijgen.”

De EUBG is een Europese gevechtsgroep die momenteel onder Frans bevel staat. Het Bataljon 12 Linie Prins Leopold – 13 linie zal een gevechtscompagnie leveren die zes maanden permanent beschikbaar blijft om snel in te grijpen in geval van crises, humanitaire catastrofes of andere rampen.