-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Simulatoroefening in Zwitserland

Simulatoroefening in Zwitserland

 

Van 5 tot 10 oktober 2014 organiseerde het Bataljon Bevrijding – 5 Linie een trainingsactiviteit in het Mechanised Training Centre in het Zwitserse Thun. Hier bevindt zich immers één van de modernste simulatoren van Europa waar men oefeningen tot op het niveau Battle Group kan uitvoeren.

Een tachtigtal personen namen deel aan de oefening, voornamelijk kaderleden van de pilooteenheid Bevrijding – 5 Linie die werden bijgestaaan door vertegenwoordigers van het bataljon Artillerie, het 11de bataljon Genie en het Competentiecentrum Land. Verder waren er in het kader van de Benelux-samenwerking ook een tiental Nederlanders aanwezig van het 17 Painfbat GFPI. 

Gedurende vijf dagen werd niet alleen de planningscyclus intensief ingeoefend, maar werd er tevens uitgebreid aandacht besteed aan de “leiding van het gevecht”. Het is vooral dat laatste is zeer moeilijk te trainen in België. Het gebruik van simulatoren vormt dan ook een belangrijke aanvulling op de training op het terrein en laat na de oefening een uitgebreide debriefing toe.

Een geslaagde multinationale trainingsperiode die zeer zeker voor herhaling vatbaar is.