-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Simon De Cuyper verovert opnieuw Belgische driekleur

Simon De Cuyper verovert opnieuw Belgische driekleur

 

Simon De Cuyper heeft op 10 augustus opnieuw van zich laten horen door de nationale titel in de olympische triatlon te veroveren. Het was voor de triatleet zijn vijfde titel op deze afstand. 

Wegens het olympisch testevent in Tokyo volgend weekend kwamen Topsporters Defensie Marten Van Riel en Jelle Geens niet aan de start van het Belgisch kampioenschap in Wuustwezel. Voor heel wat andere atleten was het dus het uitgelezen moment om jacht te maken op de nationale titel, waaronder dus ook eerste soldaat Simon De Cuyper,die in het verleden deel uitmaakte van Topsport Defensie en nu nog steeds militair is. Samen met De Cuyper kwamen nog heel wat andere militairen van de nationale militaire ploeg aan de start. 

Een grote kopgroep dook voor de tweede keer de wisselzone binnen na het zwem – en fietsonderdeel dus de laatste tien kilometer lopen zou beslissend zijn voor de titel. Daarin toonde De Cuyper zich veruit de snelste van het pak en liep zo overtuigend naar de hoogste trede op het podium. Met deze zege maakt hij definitief komaf met een periode van blessures en herstel. Ook bij de master categorie mocht Defensie delen in de prijzen want bij de masters B (heren vanaf 50) ging William Didier aan de haal met de gouden medaille. 

Voor de triatleten zijn deze prestaties een belangrijke opsteker voor de militaire wereldspelen die later dit jaar op het programma staan.