-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Selectie herstart in alle veiligheid

Selectie herstart in alle veiligheid


De selectieproeven bij Defensie zijn sinds 11 mei opnieuw gestart bij de Dienst Onthaal en Oriëntatie (DOO) in Neder-Over-Heembeek. Het onthaal en de procedures zijn aangepast om de veiligheid van de kandidaten en het personeel te verzekeren.

Sinds maandag betreedt dagelijks een dertigtal kandidaten, in twee golven, de trappen van de DOO. Ze komen er op gesprek met een psycholoog, de tweede stap in hun selectieproces dat midden maart werd onderbroken.

Voor die heropstart waren wel wat aanpassingen nodig. Voor ze het gebouw binnengaan, moet elke kandidaat de handen wassen en op een checklist bevestigen dat zij of hij geen enkel symptoom van Covid-19 vertoont. Na een identiteitscontrole krijgen ze dan een gezichtsmasker.

Daarna wachten ze hun beurt af in de wachtzaal. Ook die is aangepast om een veilige afstand te kunnen verzekeren. Niemand kan ze zonder begeleiding verlaten. Er is ontsmettende gel waarmee iedereen bij het vertrek zijn of haar stoel moet ontsmetten. Tijdens het gesprek met de psycholoog kan de kandidaat het gezichtsmasker wel afdoen. De veiligheid is gegarandeerd door een wand van plexiglas.

Vanaf 18 mei gaat de DOO ook weer van start met de medische basistest (op de eerste dag van de selectie). Vanaf dan zijn er dus meer kandidaten aanwezig. Om te vermijden dat de kandidaten van selectiedag 1 die va dag 2 kruisen, zijn er verschillende toegangen en wachtzalen en volgwegen met pijlen in verschillende kleuren en in enkele richting.

Die aanpassingen zijn er voor de veiligheid van iedereen en een vlot verloop van het selectieproces. Het aantal ontvangen kandidaten ligt wel lager. Het doel is nu dat ze maximaal twee uur in het gebouw blijven.

Heb je interesse in een job bij Defensie? Bekijk onze vacatures. Opgelet: de inschrijvingen voor sommige vacatures worden nu maandag 18 mei al afgesloten.

#COVID19BELDEF