-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

School voor onderofficieren opent de deuren

School voor onderofficieren opent de deuren

 

De Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) heeft op zondag 20 maart de deuren geopend voor het grote publiek. Meer dan vierduizend geïnteresseerden zakten af naar de campus Saffraanberg in Sint-Truiden, de thuisbasis van de school. Daar konden ze kennis maken met het aanbod van de campus en de vooruitzichten van een loopbaan als onderofficier.

Die zondagochtend gingen de poorten van de campus Saffraanberg om 10 uur open. Een stuk later dan op een normale schooldag, wanneer er om 6 uur 's ochtends al een drukte van jewelste heerst. Het was dan ook Open Campus Day, de jaarlijkse verkenningsdag waarop de school aan iedere geïnteresseerde laat zien wat ze doet.

"Ik denk dat het zeker belangrijk is om die opendeurdagen te organiseren", zegt kolonel Danny Bijnens, de schoolcommandant. "Onbekend maakt onbemind, het is dus aan ons om naar buiten te treden. Aan mensen die Defensie nog niet goed kennen, willen we tonen wat wij te bieden hebben, wat wij kunnen en hoe het leven op de school eraan toegaat. Zo hopen we ze ook warm te maken om ons te vervoegen als collega."

De kennismaking met de school verliep volgens een beproefd patroon: bezoekers konden een bivakzone bezoeken, demonstraties van militaire activiteiten bekijken en kennismaken met de verschillende soorten bewapening en voertuigen. Tijdens de opleiding speelt sport een belangrijke rol, dus konden demonstraties van militaire en andere sporten niet ontbreken.

Tot slot stond er ook een bezoek aan de infrastructuur van de school op het programma. Bij elke stop beantwoordden kandidaat-onderofficieren in opleiding al de vragen over hun ervaringen.

Heb je zelf interesse in een carrière bij Defensie, neem dan zeker een kijkje bij de vacatures op onze jobsite.