-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Schieten in Sennelager

Schieten in Sennelager

 

Van 5 tot 16 mei organiseerde het Bataljon Ardense Jagers een schietperiode in het militaire kamp van Sennelager (Duitsland). De training diende ook als voorbereiding voor het detachement dat in september naar Mali vertrekt.

Ook militairen van het 3 Element voor Medische Interventie, de 4 Groep Communicatie- en Informatiesystemen, het 4 en het 29 Bataljon Logistiek, de Military Police Group, de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen en enkele militaire juridische raadgevers namen aan de oefening deel.

In de eerste plaats diende de oefening om alle schutters te (her)kwalificeren met het reservewapen GP 9 mm en de zware mitrailleur .50, zowel op driepoot als gemonteerd op een voertuig.

Een tweede doelstelling was dat de eenheden tot op compagnieniveau op de gevechtsstands konden trainen met oorlogsmunitie.

Tot slot was er een cohesie-oefening voor het detachement Mali, bestaande uit een zestigtal Ardense Jagers, versterkt door personeel van de 4 Groep Communicatie- en Informatiesystemen, Het 4 Element voor Medische Interventie en het 18 Bataljon Logistiek.