-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Pinocchio bestaat al 20 jaar

Pinocchio bestaat al 20 jaar

 

Op 22 september heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid de academische zitting van VZW Pinocchio voorgezeten. Deze laatste viert zijn 20ste verjaardag.

Deze vrijdag heeft de VZW Pinocchio, die tot doel heeft om kinderen met brandwonden te begeleiden en te ondersteunen, 'zijn 20-jarig jubileum gevierd. Tijdens een academische sessie in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, erevoorzitter van de vereniging, blikten de leden, de sponsors en vrijwilligers terug op de voorbije 2 decennia.

De sponsors van VZW's zoals Albemarle, Fortis Foundation en Lilliputiens staken hun enthousiasme voor de VZW Pinocchio niet onder stoelen of banken.

De VZW Pinocchio staat de kinderen met brandwonden bij.

Zo proberen ze hun verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken met een bezoek van een clown of dankzij vrijwilligers die soms een handje komen toesteken. De vereniging biedt ook financiële steun aan ouders wanneer de ziekteverzekering niet meer zou tussenkomen.

Het doel van de vereniging rechtvaardigt de band met Defensie en de Medische Component die veel ervaring heeft op het gebied van brandwonden. De nauwe relatie werd verder benadrukt door mevrouw Claude Parmentier, presidente van de VZW en door generaal Neirinckx, chef van de Medische Component.

Je kon het engagement en de emotie in de zaal voelen. De leden van de vereniging nemen dan ook allemaal de missie die zij kozen, zeer ter harte.