-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Oostende voor Anker breekt record

Oostende voor Anker breekt record

 

Met 250.000 bezoekers over vier dagen heeft de achttiende editie van Oostende voor Anker, het grootste maritieme evenement in België, alle records verbroken.

Van 25 tot 28 mei konden de bezoekers genieten van 145 klassieke schepen, 110 optredens, 100 stands, een parade met reuzen, enzovoort.

Het centrale thema ‘De binnenscheepvaart’ gaf mooi weer hoe vrouwen en kinderen vroeger de schepen voorttrokken. Naast een vijftigtal binnenlandse schepen stond ook de rijke maritieme geschiedenis van de Loirevallei in de schijnwerpers. Dat gebeurde door middel van een ambachtendorp en vijf gabares (platbodems van de Loire) die via kanalen en rivieren naar Oostende waren gevaren.

De blikvangers van deze editie waren het zeilschip de Nao Victoria, een replica van het schip van Ferdinand Magellaan, en de Russische viermaster Krusenstern, die met een lengte van 114 meter een imposante verschijning is.

Er waren ook infostands van de Marinecomponent en de Vereniging voor Hulpbetoon in de Marine. Het Koninklijk Marine Kadettenkorps was aanwezig met zijn vaartuig de Libération en de Luchtcomponent gaf dagelijks een demonstratie search and rescue ten beste.

Noteer alvast de volgende editie van Oostende voor Anker: van donderdag 10 mei tot zondag 13 mei 2018 met als thema de honderdste verjaardag van de raid van de HMS Vindictive.