-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ook troepen te voet klaar voor 21 juli + live streaming

Ook troepen te voet klaar voor 21 juli + live streaming

 

Over minder dan 24 uur wordt Brussel opnieuw door feestvierders overspoeld. De Nationale Feestdag staat weer voor de deur en daarin speelt Defensie uiteraard een hoofdrol. Om te zorgen dat het traditionele militaire defilé vlekkeloos verloopt, zijn er al drie dagen repetities aan de gang in het kwartier Majoor Housiau in Peutie. Op donderdag 20 juli was het de beurt aan de troepen te voet.

Eindeloze rondjes draaien ze, de honderden militairen die dit jaar het militaire defilé te voet zullen houden. De militaire verantwoordelijken voor het defilé houden alles nauwlettend in de gaten. Elke verkeerde armbeweging houden ze bij, elke stap uit de pas noteren ze. Alles moet piekfijn in orde zijn voor het moment suprême op 21 juli zelf.

Vorig jaar was het defilé te voet een puur Belgische aangelegenheid, er namen geen buitenlandse troepen aan deel. Dat is dit jaar wel het geval. Duitse, Franse, Litouwse en Spaanse militairen zullen op de Nationale Feestdag zij aan zij marcheren met hun Belgische collega's.

Defensie legt dit jaar sterk de nadruk op zijn operaties, met detachementen van onder andere de operaties enhanced Forward Presence in Litouwen, de Europese trainingsmissies in Afrika en de binnenlandse bewakingsopdracht Vigilant Guardian.

Wil je graag het defilé zien, maar geraak je morgen niet in Brussel? Geen probleem! Vanaf 15.15 uur kan je hier het volledige defilé meevolgen in live streaming.