-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ondersteuning voor militairen in internationale organisaties

Ondersteuning voor militairen in internationale organisaties

 

Er werken veel Belgische militairen bij verschillende internationale organisaties. Zij wonen en werken lange tijd in het buitenland, vaak met hun gezin, en krijgen nu dus daar met het coronavirus te maken.

Defensie houdt natuurlijk ook een oogje in het zeil op zijn internationale vertegenwoordigers. Hoewel het niet mogelijk is om onmiddellijk op ieders wensen in te gaan, biedt Defensie hen de kans om bijvoorbeeld naar huis terug te keren als ze dat willen.

Majoor Alain De Keyzer werkt in de NATO Strategic Direction South Hub van het Joint Force Command Naples (JFC NP), een recent gecreëerde NAVO-staf die zich richt op het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij getuigt over zijn beleving van de coronacrisis in het zwaar getroffen Italië.

"Toen duidelijk werd dat Italië hard door Covid-19 getroffen zou worden, hebben collega Pascal en ik onze families terug naar België gestuurd. In het JFC NP werden ook al snel maatregelen getroffen in lijn met die van de Italiaanse overheid. Het hoofdkwartier bleef met een minimale bezetting functioneren en onnodige verplaatsingen en buitensport werden verboden."

"Aanvankelijk vroeg Defensie ons ter plaatse te blijven. De regio Campania was niet het hardst getroffen maar de lokale medische steun hier is toch eerder beperkt. Na overleg met de defensieattaché en de sectie Internationale Organismes van de Algemene Directie Human Resources (HR I-Org) werd ons voorgesteld om toch terug te keren naar België."

"Dankzij de steun van de defensieattaché verliep de reis heel vlot. Na onze terugkeer bleven we twee weken in thuisquarantaine. We houden uiteraard contact met onze collega's en hopelijk kunnen we zo snel mogelijk naar Italië terugkeren."

#COVID19BELDEF