-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Onderofficieren promotie 2017 gehuldigd

Onderofficieren promotie 2017 gehuldigd

 

Een indrukwekkende plechtigheid vond op dinsdag 6 februari plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden. De onderofficieren van de promotie 2017 werden er gehuldigd in het bijzijn van minister van Defensie Steven Vandeput.

Het is ijskoud wanneer een massa toeschouwers en families zich verzamelt op de Grote Markt van Sint-Truiden. Daar hebben zich de onderofficieren verzameld die hun opleiding volgen aan de Koninklijke School voor Onderofficieren van Saffraanberg. Voor velen van hen was het een primeur om een ​​van hun dierbaren met trots en emotie te kunnen observeren.

Ook enkele hoge genodigden zijn aanwezig, waaronder minister van Defensie Steven Vandeput en luitenant-generaal Jan Hennes, de directeur-generaal Human Resources en Vorming van Defensie.

De 575 vrouwelijke en mannelijke kandidaat-onderofficieren hebben een mijlpaal bereikt in hun militaire initiatiefase (MIF). Ze zijn net aan de kaderopleiding begonnen. Die zal hen de verantwoordelijkheden bijbrengen die ze nodig hebben voor hun toekomstige leidersfuncties.

De 'peter' van deze promotie 2017 is wijlen adjudant-chef Benedict Julius Bonifacius Wolfs (1923-2006), die zich onderscheidde door zijn plichtsbesef, respect, loyaliteit en integriteit.

De plechtigheid kent traditioneel twee orgelpunten: de parade van de standaard voor de troepen, begeleid door doedelzak en de Brabançonne in beide talen, gezongen door de 575 onderofficieren in spe.