-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Oefening Vertigo voor het Bataljon 12/13Li

Oefening Vertigo voor het Bataljon 12/13Li

 

Van 27 maart tot 6 april nam de 1ste compagnie van het Bataljon 12 Linie Prins Leopold – 13 Linie deel aan Vertigo, een winteroefening in het Seetaler Alpen kamp in Oostenrijk. De compagnie werd bijgestaan door een detachement Sniper en door een sectie van het 1er Régiment de Tirailleurs (1RTir) uit Frankrijk. 

De missie werd ondersteund door het 3 Element voor Medische interventie en door het Obstacle Crossing Team (OCT), de voorklimmers van het Trainingscentrum voor Commando’s. Het OCT bereidt met behulp van touwen een bergroute voor. Zo kunnen detachementen zonder ervaring in het hooggebergte probleemloos de berg overschrijden en nadien hun opdracht uitvoeren.

De weersomstandigheden waren dit jaar bijzonder zacht en de doelstellingen van de trainingsmissie moesten naargelang worden bijgesteld. Onder meer op het programma: (militaire) ski-opleiding, verplaatsingen in winterse omstandigheden (met ski’s en sneeuwschoenen), een mars door de bergen, neerwaarts schieten, via cordata, via ferrata en het leggen van radioverbindingen over lange afstanden.