-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe directeur voor EGUERMIN

Nieuwe directeur voor EGUERMIN

 

Op vrijdag 5 juli werd de Belgische korvetkapitein Christophe Muylaert aangesteld als nieuwe directeur van de Belgisch-Nederlandse school voor mijnenbestrijding op zee: EGUERMIN. Hij volgt fregatkapitein Guy Terryn op, die adjunct wordt van de Belgische permanent vertegenwoordiger bij het militair comité van de NAVO (BEMILREP).

De investituur gebeurde door kapitein-ter-zee Dirk Gekiere, directeur operationele ondersteuning van de Marine. Ook de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, was aanwezig.

Voor Guy Terryn wordt dit het afscheid van de Marine. Hij wordt tijdens de twee resterende jaren van zijn loopbaan adjunct bij de Belgische militaire vertegenwoordiging bij de NAVO.

Zijn loopbaan begon ooit in Oostende, waar hij zijn eerste jaar volgde in de toenmalige afdeling van de Hogere Zeevaartschool. Na 35 jaar dienst bij de Marine eindigt die nu eveneens in Oostende. Tijdens zijn afscheidsrede legde hij de nadruk op zijn eerste doelstelling destijds: commandant worden van een schip. Zijn grootste uitdaging kreeg hij echter als directeur, als korpscommandant en als plaatscommandant van Oostende, door de kazerne Bootsman Jonsen terug op de kaart te brengen.

Bij zijn aankomst bij EGUERMIN, drie jaar geleden, was de kazerne ten dode opgeschreven wegens de talrijke herstructureringen bij Defensie. Hij slaagde er met brio in om de aanwezigheid van EGUERMIN en de Marine te herstellen. In de nieuwe visie van de Marine wordt Oostende alsmaar belangrijker als bakermat van de nieuwe Marine Academie.

De investituur werd opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.