-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe commandant voor Koninklijke Militaire School

Nieuwe commandant voor Koninklijke Militaire School

 

Sinds de avond van 18 mei 2017 heeft de Koninklijke Militaire School (KMS) officieel een nieuwe commandant. Generaal-majoor van het Vliegwezen Lutgart Claes is de eerste vrouw die de functie bekleedt.

In 1978 opende de KMS haar deuren voor vrouwelijke kandidaat-officieren. Lutgart Claes was bij de eerste elf vrouwen die toen hun carrière bij Defensie startten. In ál haar professionele rollen was generaal Claes trouwens de eerste vrouw in die functie. Er wordt dan ook veel gesproken over het doorbreken van een glazen plafond. De generaal-majoor ziet voor zichzelf zeker een rol in het aantrekken van nog meer vrouwen in alle rangen en functies binnen Defensie.

Tijdens de ceremonie op het paradeplein van de Koninklijke Militaire School stelde luitenant-generaal Jan Hennes, directeur-generaal Human Resources, de nieuwe commandant officieel voor. Daarmee eindigde meteen ook de ambtstermijn van luitenant-generaal Henk Robberecht. Onder zijn impuls doorliep de KMS de laatste jaren een doorgedreven vernieuwing. Die weg wil de nieuwe commandant verderzetten: "De KMS moet de jonge officieren blijven volgen en blijven opleiden, aangepast aan de maatschappij," vertelt generaal-majoor Claes. "Ze moet meegaan met de tijd, met technologie en innovatie, en de nodige tools aanreiken aan de staf van Defensie om sterk te staan naar de toekomst toe."