-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe commandant voor het fregat Louise-Marie

Nieuwe commandant voor het fregat Louise-Marie

 

Fregatkapitein Kristof Van Belleghem heeft het commando over het fregat F931 Louise-Marie overgenomen van fregatkapitein Guy Schotte. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid op woensdag 17 januari op de Marinebasis van Zeebrugge, voorgezeten door divisieadmiraal Wim Robberecht, commandant van de Marine en adjunct-admiraal Benelux.

Onder het bevel van fregatkapitein Guy Schotte nam de Louise-Marie onder meer deel aan operatie Sophia op de Middellandse Zee. Een sterk gemediatiseerde periode, waarin het mensenleed zijn sporen naliet. Gelukkig kon de bemanning vluchtelingen redden en informatie verzamelen over de mensen- en wapenhandel.

Het wordt voor de nieuwe commandant en zijn bemanning alvast een bewogen jaar met gevuld programma. Het fregat verlaat al op 22 januari zijn thuishaven richting Middellandse Zee. Daar zal het van 12 februari tot 4 maart deelnemen aan de maritieme NAVO-operatie Sea Guardian.

Operatie Sea Guardian richt zich voornamelijk op drie aspecten: een beter inlichtingenbeeld van de Middellandse Zee verkrijgen, mogelijke terroristische dreigingen wegnemen en bijdragen aan een regionale capaciteitsopbouw.

Na de operatie Sea Guardian zet het fregat zijn campagne verder met deelnames aan de internationale vlootverbanden NLMARFOR (Netherlands Maritime Force) en SNMG 1 (Standing NATO Maritime Group 1).