-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

NAVLOG heeft een nieuwe bevelhebber

NAVLOG heeft een nieuwe bevelhebber

 

Op vrijdag 6 september werd korvetkapitein Ludo Portier aangesteld als nieuwe commandant van de dienst Naval Logistics & Maintenance (NAVLOG) in Zeebrugge.

Hij volgt fregatkapitein Jo Bergez op, die de staf van de Marine zal vervoegen. De aanstelling gebeurde door kapitein-ter-zee Raf De Bode, directeur operationele ondersteuning van de Marine, en ging gepaard met een militaire plechtigheid voorgezeten door divisieadmiraal Wim Robberecht, commandant van de Marinecomponent.

Gezien de vernieuwing van de ganse vloot de volgende jaren wordt het voor de nieuwe commandant van NAVLOG een uitdaging om alle nieuwe systemen te leren kennen. Hij heeft alvast ervaring. Hij was gedurende zijn laatste functies hoofd van de technische en wapentechnische dienst op het fregat Leopold I. Tijdens een operationele periode nam hij deel aan een anti-piraterijopdracht voor de kust van Somalië en een opleidingscampagne voor de marines van Benin, Ghana en Togo.

Na die praktijkervaring heeft korvetkapitein Ludo Portier de functies van ondersectiechef fregatten en projectleider voor de nieuwe fregatten bekleed. Dit zal voor hem zeker en vast een meerwaarde zijn bij de uitvoering van zijn nieuwe job.