-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Naval Mine Warfare conferentie bij EGUERMIN

Naval Mine Warfare conferentie bij EGUERMIN

 

Van 21 tot 23 januari organiseert het maritiem commando van de NAVO (MARCOM) in Northwood (UK) het jaarlijks ‘Naval Mine Warfare’ conferentie in Oostende in het Center of Excellence in EGUERMIN.

Commodore Minderhoud (NL), MARCOM Operations Deputy Chief of Staff zal de conferentie leiden. Het grootste objectief van de conferentie is om, op vlak van marine mijnenbestrijding, een globale en gezamenlijke visie vast te stellen, op basis van de initiale doelstellingen van de conferentie 2013.

Een gezamenlijk standpunt, alsook een community of interest”zal geïdentificeerd moeten worden om toekomstige wetenschap op strategisch, operationele en politiek niveau te verbeteren. Op tactisch gebied zal de « stand-off NMCM» het voornaamste onderdeel zijn van de conferentie. De ontwikkeling van nieuwe technologieën met autonome apparaten zou inderdaad de mijnenbestrijding operaties veiliger maken door de interventie afstand te vergroten maar vooral door de bemanning uit de mijnenvelden te houden. Er bestaan al verschillende systemen, anderen worden bestudeerd en de deur is groot open voor verdere discussies.

De verschillende deelnemers en sprekers vertegenwoordigen een vijftiental landen.