-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nationale schietcompetitie in Elsenborn

Nationale schietcompetitie in Elsenborn

 

Op de schietbanen van het kamp van Elsenborn had op 25 en 26 mei 2016 het jaarlijkse nationale schietkampioenschap voor militairen plaats.

Tijdens die twee dagen legt elke ploeg vijf schietproeven af: twee met pistool, twee met geweer en een gecombineerde. Telkens wijkt de situatie af van de klassieke, rechttoe-rechtaan schietbaan. Hier vuren de deelnemers op bewegende doelen en staan er hindernissen opgesteld die gebouwen of gijzelaars voorstellen, net zoals dat tijdens een militaire operatie kan voorkomen.

Precies de huidige inzet van onze militairen voor operaties en trainingen zorgt dit jaar voor een sterk verminderd deelnemersveld. Waar er normaal tussen 250 en 350 deelnemers zijn, konden zich ditmaal slechts een honderdtal vrijmaken. Behalve Belgen namen dit jaar ook ploegen uit Nederland, Luxemburg en Estland deel.

Dit dynamisch vuren blijkt dus ook internationaal populair te zijn. België is een van de landen die probeert om die schietdiscipline op de militaire wereldspelen te krijgen.