-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Muzikale hoogmis door weer en wind

Muzikale hoogmis door weer en wind

 

Naar tweejaarlijkse traditie stond in Sint-Truiden op 24 mei de Internationale Militaire Taptoe op het programma. Muzikanten uit verschillende landen streken op de Grote Markt neer om de kijklustigen te animeren.

De Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO), de 1 Wing, de stad Sint-Truiden en het comité Burgerlijke Militaire Samenwerking (BMS) bundelde opnieuw de krachten om dit evenement tot stand te brengen. Onder aanwezigheid van de minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken, Steven Vandeput gaven de muzikanten het beste van zichzelf.

Vijf muziekkapellen uit België, Nederland en Frankrijk waren op het appel voor de vijftiende editie van de taptoe. Samen met meer dan 400 toeschouwers op de tribune trotseerden ze de massale regen om er een groots muzikaal feest van te maken. Met een sopraan als special act kreeg het evenement een knappe apotheose.

Naar aanleiding van honderd jaar Wapenstilstand was het thema de Grote Oorlog. De opvoering in Sint-Truiden was de derde van vier. Eerder trokken de muziekkapellen al richting Namen en Aarlen.

Vanavond 25 mei om 19.30 u. kan je voor de laatste maal de muzikanten aan het werk zien op de vernieuwde Markt van Oudenaarde.