-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Muziek in het militair ziekenhuis

Muziek in het militair ziekenhuis

 

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen heeft op donderdag 11 juni opgetreden in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek. De orkestleider, commandant Yves Segers, wilde het verzorgend personeel eren voor zijn inspanningen tijdens de crisis en de patiënten wat muzikale verstrooiing bieden.

Het orkest op maat, dat donderdagnamiddag speelde, bestond enkel uit de trombones van het orkest, om een veilige afstand te kunnen houden. Ze brachten gedurende drie kwartier enkele stukken uit eigen repertoire om het ziekenhuispersoneel op te vrolijken.

De massaal aanwezige dokters en verplegers in de inkomhal hadden een glimlach achter hun masker. Dat hield hen niet tegen om na elk stuk te applaudisseren.

Gedurende de hele coronacrisis hebben Defensie en zijn personeel zich voor de Belgische bevolking ingezet. Verscheidene ziekenhuizen en dokters konden rekenen op ondersteuning van de Medische Component. Die inspanning maakt deel uit van de voortdurende opdracht van hulp aan de natie.

#COVID19BELDEF