-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Mooi cadeau voor de militairen van operatie Vigilant Guardian

Mooi cadeau voor de militairen van operatie Vigilant Guardian

 

De voorzitter van de Memorial Van Damme heeft de vele militairen die onze straten bewaken tijdens operatie Vigilant Guardian een mooi cadeau geschonken: meer dan duizend tickets voor hen en hun families.

Net als vele anderen, was Wilfried Meert getroffen door een Facebookartikel van een militair die gewoon een goeiendag vroeg. “Enkele voorbijgangers hadden hem beledigd”, vertelt hij. “Hij legde uit dat hij niet meteen een bedankje verwacht, maar zich laten beledigen ging toch te ver … Ik heb gepraat met militairen op het Muntplein en hen gevraagd hoe ze hun werk beleefden.” Na die ontmoeting besliste de voorzitter om meer dan duizend plaatsen aan te bieden aan die militairen en hun families.

Voor de veertigste editie zat het stadion bomvol. Samen met 44.000 andere toeschouwers konden de militairen en hun gezinnen incognito genieten van de prestaties van onze olympische kampioenen, zoals Nafissatou Thiam in het hoogspringen en de Belgian Tornados op de 400 meter.

“We patrouilleren nu al maandenlang in straten overal in het land”, vertelt één van de militairen. “Deze uitnodiging doet ons echt plezier en bewijst dat veel mensen ons dankbaar zijn. Dat doet enorm veel deugd.”