-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Medium Brigade oefent in Mourmelon

Medium Brigade oefent in Mourmelon

 

De Medium Brigade heeft van 2 tot 19 maart deelgenomen aan de commandopostoefening Citadel Kleber, in Mourmelon, Frankrijk. Aan die internationale oefening namen ook lucht- en marine-eenheden deel.

Ongeveer 1.700 militairen uit Frankrijk, Canada, Nederland, Spanje en België namen deel aan de 'intergeallieerde en interwapen' oefening van het Corps de réaction rapide France uit Lille. Het was een ware uitdaging voor de staf, die zijn structuur moet aanpassen om tegen 2017 in een noodsituatie de leiding te nemen over een NAVO-macht met gemengde krijgsmachtdelen (Joint Task Force of JTF). De commandopost moet in een noodsituatie de acties kunnen coördineren van strijdkrachten van verschillende legers, en niet enkel van de landmacht. Het is ook een uitdaging voor de transmissietroepen, die twintig verschillende informaticanetwerken met elkaar moeten verbinden.

Tijdens een vipdag op 17 maart bezocht de commandant van de Landcomponent, generaal-majoor Deconinck het hoofdkwartier van de Medium Brigade. Hij had vooral aandacht voor het werk in de staf en de internationale samenwerking.